Frank Scherrenberg

Home / Frank Scherrenberg

‘Energie die ontstaat door het omarmen van de verschillen en het samen zoeken naar de beste aanpak en oplossing’

Ik kom uit de bouwpraktijk. Vanuit mijn technische en bedrijfskundige achtergrond ben ik betrokken geweest bij het realiseren van projecten en het managen van afdelingen en organisaties. Dit bij bouwbedrijven in de rol van onder andere projectleider, hoofd bedrijfsbureau en directeur. Ontwikkelen van mensen en teams loopt als rode draad door mijn loopbaan. Ik was en blijf nieuwsgierig naar wat een team, van werkvloer, projectteam t/m bedrijf of keten succesvol maakt. Succesvol in de zin van het realiseren van de individuele én collectieve ambitie.

In 2008 heb ik het besluit genomen dit in de praktijk te brengen door het ontwikkelen en geven van trainingen op het gebied van project- en procesmanagement en visualisatie van teamresultaat. Belangrijk maar nog steeds geen garantie voor een succesvol team. In die tijd leerde ik Erik Faasen kennen. We gaven regelmatig samen trainingen. Erik richtte zich op het ontwikkelen van communicatie, competenties en vaardigheden. Belangrijk, maar nog steeds geen garantie voor een succesvol team.

Allebei met een compleet andere achtergrond maar wel één drive. Hoe kunnen we ieder mens en elk team laten groeien en nog succesvoller maken. Wij zagen en beseften na verloop van tijd dat onze beide werelden samen als één mooie visie en één praktische methodiek mensen, teams en het teamresultaat laat groeien.

Dit hebben we vorm gegeven in VisueelTeamwork®. Het zichtbaar en bespreekbaar maken van teamresultaat zodat mensen zich met elkaar en met het teamresultaat verbinden. De teams maken gebruik van de energie die ontstaat door het omarmen van de verschillen en het samen zoeken naar de beste aanpak en oplossing. Gevolg is geluk, waardering, groei en succes voor elk team en teamlid.